2. احراز هویت و تعیین مسیر
مرحله دوم بعد از فرم اظهارنامه، احراز هویت است که در دایره فنی گمرک انجام میشود، تمامی اسناد شما در این بخش بررسی شده و در صورت تایید ثبت می گردد. دریافت کوتاژ به معنای اظهارنامه واردات یا صادرات کالای شما با یک شماره اختصاصی ثبت شده است و سپس مهر می شود.
3. کنترل کالا
در این قسمت کالای شما باید از سه مسیر سبز، زرد، قرمز عبور کند و ارزیابی شود. کالایی که در مسیر سبز و زرد قرار میگیرد، کالایی است که توسط کارشناسان و بازرسان بررسی شده و بعد از اینکه با تمامی قوانین و ضوابط مطابقت داشت تایید میشود.
4. اخذ مجوزهای لازم
بعد از طی کردن سه مراحل قبلی، کالای شما نیاز به مدارک لازم و مجوز دارد که بتوان کالاهای مربوطه را آزاد کرد. گواهی های لازم برای ترخیص کالا از قبیل استاندارد، بهداشت، مخابرات ، قرنطینه، انرژی اتمی، تجهیزات پزشکی، جهاد، ، وزارت راه، مالیات و … می باشند.
5. بررسی تعرفه و تطبیق کالا توسط کارشناس
کارشناسان، کالا را بررسی کرده و آن را با اسناد ارائه شده مقایسه می کنند و دوباره به مرحله قبل برمیگردند تا بررسی هارا دقیق تر انجام دهند اگر مشکلی وجود نداشته باشد، کالا امضا و تایید می شود.
6. صندوق و صدور سند ترخیص
باید بعد از تایید نهایی، هزینه ای از طرف گمرک معین شده که به صورت نقدی نیز پرداخت شود و بعد از دریافت فیش پروانه سبز بار مربوطه صادر میشود.
7. انبارداری و اجازه بارگیری
بعد از اینکه سند ترخیص کالا صادر گردید، هزینه مربوطه برای حمل و نقل باید تسویه گردد بنابراین پس از از دریافت قبض انبار و مدارک مورد نیاز آن ، مجوز بارگیری از گمرک صادر می شود و باید هزینه انبارداری پرداخت شود. که هزینه ها از قبیل هزینه تخلیه و بارگیری، بیمه کالا، مدت زمان رسوب کالا در انبار و… می باشند.
8. خروج کالا از گمرک
پس از طی نمودن تمامی مراحل فوق صاحب کالا می تواند بیجک انبار را از انبار دار گمرک دریافت کند. در واقع انباردار پس از کنترل پروانه سبز گمرکی مهر درب خروج، بیجک انبار را صادر می کند و صاحب کالا می تواند برای بارگیری کالا ، وسیله نقلیه مورد نظر خود را را وارد گمرک کند .در این مرحله نیز ، محموله دوباره بررسی شده و سپس اجازه خروج کالا داده خواهد شد.