دامپینگ (dumping) و هر آنچه که باید از آن بدانید

دامپینگ (dumping) و هر آنچه که باید از آن بدانید

صادرات و واردات در هر کشوری بخش مهمی از آن به حساب می‌آید زیرا این دو از راه های درآمد زایی کشور و صرفه جویی در وقت و هزینه دولت و مردم است. به طور کلی واردات از کشورهای دیگر برای کشور مبدا و صادرات به کشورهای مقصد جز جدایی ناپذیر است. زمانی که کشوری کالاهای خود را به دیگر کشورها صادر می‌کند در واقع علاوه بر درآمد زایی و سودآوری، نیازهای آن جامعه را برطرف و تامین می‌کند. ممکن است کشور مقصد قادر به تولید کالاهای موردنظر نباشند از این رو واردات و صادرات یکی از بهترین گزینه‌های جهانی محسوب می‌شوند. در بخش صادرات بخشی با عنوان دامپینگ نام گذاری شده است که به معنای قیمت شکنی و بازار شکنی است. برای اطلاعات بیشتر با آربی همراه باشید.

دامپینگ (dumping) چیست؟

زمانی که صادرات به کشورهای دیگر صورت می‌گیرد اگر کالاها به قیمت پایین‌تری به فروش برسند دامپینگ شکل گرفته است. دامپینگ در بازارهای بین‌المللی به معنای قیمت شکنی یا بازار شکنی است که کالاها از قیمت واقعی خود پایین‌تر به فروش می‌رسند.

انواع دامپینگ

انواع دامپینگ

 

1. دامپینگ مستمر یا دائمی: این دامپینگ به صورت بلند مدت اجرا می‌شود. زمانی که تولید کننده به فکر سودآوری بیشتر می‌افتد از دامپینگ استفاده می‌کند. در این زمان این فرد تمامی کالاهای خود را می‌تواند با قیمت بالا در کشور خود به فروش بگذارد و از طرفی دیگر چون تولیدات آن کالا بسیار بالا و انبوه است باعث می‌شود قیمت نهایی و عمده آن ها از پایین تر در بیاید. یکی از مزایایی که این محموله ها دارند حمل و نقل رایگان آن ها در داخل کشور است. اما در خارج کشور همین کالاها با قیمت کم تری به فروش می‌رسند که دلیل آن وجود رقبای خارجی و قدرتمند است. برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فروش خودروهای ایرانی در داخل کشور با قیمت بسیار بالاتر از قیمت نهایی
  • فروش همان خودرو در خارج کشور با قیمت پایین تر

2.دامپینگ غارتگر (مخرب): این دامپینگ زمانی اتفاق می‌افتد که تولیدکننده کالاها را با قیمتی بسیار پایین تر از حد معمول در کشور مقصد به فروش می‌رساند. اما پس از فروش توسط تولیدکننده، تمامی محموله ها به یکبار افزایش قیمت پیدا می‌کنند. و اغلب این روش برای دو منظور استفاده میگردد:

  • دور خارج کردن رقبا
  • ضربه وارد کردن به اقتصاد کشور مقصد

3. دامپینگ تصادفی: دامپینگ تصادفی اغلب برای زمان هایی است که یک کالا در کشور مبدا بسیار و بیش از حد تولید می‌شود. به این منظور که برای افراد داخل کشور اشباع شده است و تولید مازاد باشد. برای جلوگیری از این موضوع کالاها را به سرعت صادر می‌کنند این روش موقت است و به محض اتمام تولیدات مازاد عملیات متوقف می‌شود.

دلایل اصلی برای استفاده از دامپینگ

  • خارج کردن رقبا از دور تولید محصول یکسان
  • ایجاد شکست و ضربه به اقتصاد کشورهای خارجی
  • خروج تولیدات مازاد از کشور برای جلوگیری از کاهش قیمت آن
  • دسترسی به سهم از بازار کالای مرتبط
  • فروش برخی از کالاها که به علت نداشتن کیفیت درجه یک دارای فروش خوبی نیستند.
  • در دست گرفتن انحصار با حضور در بازارهای خارجی

اثرات دامپینگ بر اقتصاد کشورها چیست؟

باید به این موضوع توجه داشته باشید که نکات منفی دامپینگ بسیار کم تر از مزایای آن است. بهترین مزیتی که این روش دارد این است که مردم می‌توانند با قیمت پایین تری کالای مورد نظر را نسبت به نمونه های مشابه خریداری کنند. تولیدکنندگان معمولا برای این که اشکالی در رقابت هایشان به وجود نیاید، کالاهای خود را با قیمت کمتری می‌فروشند. و اما در نهایت کشورهای ثروتمند هستند که تولیدات بازارهای در حال توسعه در دست می‌گیرند.

 

حرف آخر

در نتیجه دامپینگ در سه نوع شکل گرفته و استفاده می‌شود. هر کدام به نحوی انجام می‌شود که تولیدکننده به نسبت شرایط و موقعیت آن را انتخاب می‌کند و تصمیم می‌گیرد. اگر شما می‌خواهید از دامپینگ استفاده کنید و یا مجبور به قرار گرفتن در این مسیر هستید بهتر است با مشاوران آربی صحبت کنید و راهنمایی بگیرید تا بتوانید بهترین استفاده را از آن کنید و ضررکردی برای شما رخ ندهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

۰۲۱۸۷۷۰۰۷۶۲