واردات و صادرات از گذشته تا به حال جز مهم ترین بخش های کشورها به حساب میآمده است. زیرا با انجام این دو فرایند نیازهای خاص و عام جامعه برطرف میگردد. گاهی اوقات برخی کشورها به دلیل کمبود مواد اولیه، تجهیزات و دستگاهها و حتی نیروهای متخصص، واردات کالا را انتخاب میکنند که بسیار مقرون به صرفه تر از تمامی موارد قبل است. یکی از پرکاربردترین و ضروری ترین واردات، واردات تجهیزات پزشکی است که با وجود آن ها سلامت افراد حتی در بدترین شرایط تضمین میشود. تجهیزات پزشکی همه روزه رو به پیشرفت و ارتقا است و باعث میشود با بعضی دستگاه ها و تجهیزات بیماری های خیلی خاص نیز درمان شوند و افراد نسبت به بیماری ها در امان بمانند. واردات تجهیزات پزشکی دارای روند و مراحل خاصی است که در ادامه به شرح مطالب بیشتری از آن میپردازیم. با آربی همراه باشید.
تجهیزات پزشکی چیست؟
به هرنوع وسیله، تجهیزات، ابزار، لوازم، ماشینآلات، کالیبراتورهای آزمایشگاهی و نرمافزارها که به منظور تشخیص، پیشگیری، درمان یا کاهش بیماری، جبران یا به تعویق انداختن صدمه یا معلولیت، تحقیق و بررسی، جایگزینی، اصلاح آناتومی یا یک فرایند فیزیولوژیک، حمایتکننده یا پشتیبانیکننده حیات، کنترل بارداری، تمیز یا ضدعفونیکننده یا استریلکننده وسایل یا محیط برای اهداف پزشکی استفاده شود تجهیزات پزشکی گفته میشود.
شرایط واردات تجهیزات پزشکی از گمرک چیست؟
- اطلاع از قوانین و ضوابط: این کالا نیز مانند تمامی کالاهای دیگر دارای قوانین خاص خود است. علاوه بر تمامی قوانینی که توسط وزارت صمت تعیین میشود. قوانینی نیز از سوی سازمان بهداشت کشور تعیین شده است تا سلامت و کیفیت تجهیزات وارداتی را به دقت بررسی نمایند. پس بهتر است برای واردات کالا از تمامی قوانین موجود در سازمان های مرتبط با محموله مورد نظر اطلاعات کسب کنید و بعد اقدام به آن کنید.
- مجوزات ضروری و مهم: در وهله اول باید کد IRC را از وزارت بهداشت دریافت کنید. وجود این کد باعث میشود که کارشناسان محموله را تایید کنند و آن را به نماینده موردنظر تحویل دهند. در واقع بدون اخذ این کد امکان وارد کردن هیچ کالای پزشکی و سلامت محور به کشور وجود ندارد.
- شرایط موجود برای کالا: وزارت بهداشت بر روی مسائلی بسیار با دقت عمل میکند یکی از آن ها این است که کالای مورد نظر در کشور سازنده به بهترین شکل فروش برود و استفاده شود. و پس از آن در اختیار کشورهای دیگر قرار گیرد. سابقه فروش در آمریکا نیز مورد قبول است که شرکت وارد کننده باید با ارائه گواهی EG اروپا یا FDA آمریکا باید این موضوع را اثبات کند.
واردات انواع تجهیزات پزشکی
اگرچه کشورها برای تامین سلامت افراد سعی میکنند که خود در ساخت و تولید تجهیزات پزشکی کوشا باشند اما برای برطرف کردن کمبودات داخلی و سرعت عمل در کارها و استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات، واردات، گزینه بهتری است. از جمله تجهیزات و لوازم پزشکی که میتوان به کشور توسط آربی وارد کرد و از گمرکات ترخیص نمود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجهیزات و لوازم دندانپزشکی و اورتودنسی
- ابزار دقیق و تجهیزات چشمپزشکی
- دستگاههای لیزر
- دستکشهای پزشکی و جراحی
- تجهیزات اتاق عمل و لوازم بیمارستانها
- تجهیزات هتلینگ بیمارستان
- تجهیزات و لوازم عمومی پزشکی
- دستگاههای تصویربرداری
- تجهیزات و لوازم آندوسکوپی
- لوازم مربوط به پروتز
- داروها و مواد اولیه تولید دارو
- تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی
مدارک لازم برای واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک
از مهم ترین بخش های واردات و ترخیص کالا ارائه مدارک معتبر و ضروری است که قبل از اقدام به آن ها باید از آن آگاه باشید. به طور کلی به همراه داشتن مدارک از زمان ورود تا ترخیص و رسیدن کالا به دست صاحب خود الزامی است. وجود اسناد و مجوزات لازم باعث میشود که کالا سریع تر ترخیص شود. اسناد و مدارک لازم برای واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از عبارتند از:
- مجوز یا کد IRC برای تجهیزات پزشکی که باید از اداره کل تجهیزات پزشکی دریافت شود.
- مجوز واردات کالا که باید از وزارت صمت یا مراجع قانونی مربوطه اخذ شود.
- کارت بازرگانی
- کد تعرفه گمرکی
- برگه ثبت سفارش واردات کالا که دریافت آن از سامانه تجارت کشور امکان پذیر است.
- پروفرما یا پیشفاکتور
- پکینگ لیست
- ترخیصیه
- اسناد مربوط به پرداختهای بانکی
- اسناد حملونقل کالاها از کشور مبدأ تا کشور مقصد
- قبضهای انبارداری، تخلیه، بارگیری و…
دریافت کد IRC چیست؟
برای صدور و داشتن تاییدیه سازمان بهداشت برای عرضه کالا در بازار مصرف کد IRC نیاز است. بدون داشتن این کد، امکان ثبت سفارش برای واردات تجهیزات پزشکی وجود ندارد. شخص واردکننده اگر در این زمینه آگاهی نداشته باشد تمامی فرم های مربوطه را اشتباه پر میکند و استانداردها را در نظر نمیگیرد. بنابراین وجود یک گروه تجاری مطمئن و قابل اعتماد در این جا نیاز است.
واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک توسط گروه تجاری آربی
ترخیص کالا و واردات همواره دو امر مهمی است که به نحو احسن توسط آربی انجام میگیرد. این گروه تجاری با داشتن نیروی متخصص و ترخیص کالا از تمامی گمرکات کشور نظیر ترخیص کالا از گمرک بندرعباس توانسته است کمک شایانی به تاجران و افراد کند و آن ها را از پیچیدگی های ترخیص کالا نجات دهد. واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی توسط آربی باعث شده که اکثر نیازها به دستگاه ها چه ضروری و چه غیر ضروری برطرف گردد. اگر محموله تجهیزات پزشکی وارد کشور شده باشد باید به نزدیکترین اداره گمرک مربوطه مراجعه کنید تا از آن جا ترخیص گردد.
هزینههای واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی
هزینه ترخیص کالا در گمرکات کشور اغلب به صورت یکسان است. برای مثال ترخیص کالا از گمرک تهران با سایر گمرک های کشور در یک رده بندی قرار دارد. به خصوص تجهیزات پزشکی که جز کالاهای ضروری نیز حساب میشود، متفاوت است. بسته به میزان حقوق و عوارض ورودی کالا، هزینه انبار و مدت زمان نگهداری، تعداد و نوع جنس کالا و… هزینه ها تعیین میشود که هنگام ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک، هزینههای دیگری از وارد کننده یا نماینده آن مانند هزینههای کاشناسی کالا، آزمایش، تخلیه، انبارداری، باربری، بدرقه کالا دریافت میشود.
سخن پایانی
تجهیزات پزشکی از مهم ترین و ضروری ترین کالاها برای تمامی کشورها به حساب میآید. زیرا وجود این دستگاه ها و تجهیزات باعث سلامت افراد یا بهبود آن ها میشود و تکنولوژی هرچه بهتر آن باعث سریعتر پیش بردن مراحل درمان میشود. با این حال واردات کالا دارای مراحل خاص و هزینه های خاص خود است. از این رو پیشنهاد ما به شما این است اگر میخواهید درون پیچیدگی های ترخیص کالا نیفتید از یک تیم ماهر یا ترخیص کار متخصص کمک بگیرید. آربی همواره آماده خدمت رسانی به مشتریان خود است.