برای فعالیت هایی مانند صادرات و واردات و حتی ترخیص نیاز به کارتی به نام کارت بازرگانی است. در واقع این کارت به عنوان یک مجوز برای راه اندازی کارها و پیش بردن آن به حساب میآید که اخذ آن دارای قوانین و مراحل خاصی است. افراد دارنده این کارت میتوانند حقیقی و حقوقی باشند. بازرگانان همواره بعد از ثبت شرکت تجارتی باید برای اخذ کارت بازرگانی اقدام کنند تا بتوانند تمامی مراحل تجارتی و مسئولیت های مرتبط با آن را به عهده بگیرند. برای ادامه مطالب با آربی همراه باشید.
کارت بازرگانی چیست؟
کارت بازرگانی همانطور که از نامش پیدا است یک مجوز برای اشخاص حقیقی و حقوقی به شمار میرود که با داشتن آن مجاز به تجارت هستند و از موقعیت های مقرراتی عبور میکنند. مدت اعتباری که برای آن در نظر گرفته شده است یک سال میباشد که بعد از اتمام آن باید برای تمدید مجدد اقدام کرد.
مزایا کارت بازرگانی
- عضویت در اتاق بازرگانی
- واردات و صادرات از منطقه آزاد تجاری
- مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری
- ثبت سفارشات و ترخیص کالا
- صدور ویزای تجاری
- صدور گواهی مبدا
- مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان
- ثبت نام تجاری در خدمات صادرات
- مبادرت به حق العمل کاری در گمرک
- ثبت نام تجاری لاتین
- شرکت در نمایشگاه های ملی و بین المللی داخلی و خارجی
- ارتباط با تجار خارجی
- امکان عضو شدن در اتاق بازرگانی و بهتبع، بهره بردن از مزایای آن
- سهولت در اخذ ویزا برای شرکت در رویدادهای تجاری
- امکان برقراری ارتباطات گسترده با تاجران داخلی و خارجی
- شناخته شدن به عنوان بازرگان برای اشخاص حقیقی
- اجازه صادر کردن کالا به کشورهای خارجی
- اجازه وارد کردن کالا از کشورهای خارجی
- امکان شرکت در نمایشگاههای تجاری
- اجازه وارد کردن کالا از منطقه آزاد
- ارتقاء پرستیژ و اعتبار تجاری
- اماکن ثبت برندها به صورت لاتین
کارت بازرگانی چه کاربردی دارد؟
همانطور که قبلا گفته شد کارت بازرگانی به دو صورت حقیقی و حقوقی برای افراد صادر میگردد که دارای کارایی زیادی در عرصه تجارت است. از کاربردهای کارت بازرگانی میتوان از ارتباط با تجار خارجی صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی، صدور ویزای تجاری، واردات از مناطق آزاد، صدور گواهی مبدا، مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان، شرکت در نمایشگاه های ملی و بین المللی داخلی و خارجی، مبادرت به امر صادرات و واردات کالا بصورت تجاری، مبادرت به حق العمل کاری در گمرک، عضویت در اتاق بازرگانی، ثبت سفارش و ترخیص کالا یاد کرد.
شرایط دریافت کارت بازرگانی
دریافت کارت بازرگانی به سه شکل حقیقی، حقوقی و غیر ایرانی (حقیقی) میباشد:
1. اشخاص حقیقی
- داشتن حداقل 21 سال تمام
- داشتن سه سال سابقه فعالیت تجاری یا تولیدی به تایید دو نفر از دارندگان کارت بازرگانی یا ارائه مدارک دانشگاهی یا داشتن مجوز تولید از یکی از وزارتخانه های تولیدی
- داشتن محل کسب متناسب با رشته فعالیت اعم از ملکی یا استیجاری
- داشتن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت برای آقایان
- داشتن حساب جاری در یکی از شعب بانک های داخلی
- نداشتن رابطه استخدامی با دستگاه ها و سازمان های دولتی
- نداشتن محکومیت موثر کیفری
- عدم ورشکستگی به تقصیر و تقلب
2. اشخاص حقیقی غیر ایرانی
- داشتن کلیه شرایط مقرر فوق الذکر به استثنای برگ پایان خدمت نظام وظیفه
- داشتن پروانه کار و اقامت معتبر
- عمل متقابل کشور متبوع آن ها در مورد ایرانیان مقیم آن کشور
3. اشخاص حقوقی
- مدیران شرکتهای تعاونی و شرکت های دولتی و شرکت های موضوع قانون حفاظت صنایع مشمول محدودیت نداشتن رابطه استخدامی با دستگاه ها و سازمان های دولتی نمی باشند.
- مدیران عامل و رئیسان هیئت مدیره شرکت ها باید دارای پروانه کار و اقامت معتبر بوده و سابقه ی محکومیت موثر کیفری نداشته باشد.
- مدیران شرکت های دولتی و شرکت های متعلق به نهادهای انقلابی و شرکت های قانون حفاظت صنایع که حکم مدیریت آنان توسط سازمان های دولتی صادر شده باشد از ارائه گواهی نداشتن محکومیت کیفری معافند.
آیا میدانید معافیت از داشتن کارت بازرگانی واقعیت دارد؟
در مراحل پذیرش و دریافت کارت بازرگانی، معرفی نامه و لیست بیمه ها ضروری است. و کارمندانی که به صورت تمام وقت در بخش دولتی مشغول به کار هستند مجاز به دریافت کارت بازرگانی نیستند. موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی به شرح ذیل است:
انواع کارت بازرگانی
1. کارت بازرگانی تجاری:
با داشتن این کارت برای ترخیص کالا، ثبت سفارشات و واردات کالا از مناطق آزاد اقدام کنید و بدون نگرانی با دریافت هزینه حق العملکاری رو به جلو قدم بردارید.
2. کارت بازرگانی موردی:
این کارت برای افرادی که تنها یک بار درخواست ترخیص کالای خود را دارند صادر میگردد.
3. کارت بازرگانی خدماتی:
این کارت برای اشخاص حقوقی صادر میشود که برای سرمایه گذاری در زمینه های خدماتی فعالیت دارند.
4. کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی:
این کارت مختص افرادی است که در زمینه تولیدی فعالیت دارند. از این رو با داشتن این کارت میتوانند تجهیزات کارگاهی و مواد موردنیاز برای تولید وسایل مربوطه را وارد نمایند و از آن استفاده کنند.
آربی دارنده کارت بازرگانی با سابقه درخشان
برای رسیدن به سودهای مالی بسیار و دوری از هرگونه ضرر و زیان مالی نیازمند یک گروه تجاری متخصص و مجرب هستید. افرادی که بتوانند شما را از آغاز تا پایان مراحل همراهی کنند و بهترین ها را برای شما به ارمغان آورند. وجود آربی باعث شده تا تاجران دیگر نگران کالاهای خود نباشند و با استفاده از کارت بازرگانی مشکلات آن ها حل شود. آربی دارنده کارت بازرگانی از گذشته تا به حال است که طبق قوانین موجود و با رعایت شرایط و ضوابط تعیین شده همواره رو به جلو در حال پیشرفت بوده است و مورد توجه تاجران بسیاری قرار گرفته است. شما میتوانید برای آگاهی از کارتی به نام کارت بازرگانی، هزینه و فرایند تمدید آن و… با آربی تماس حاصل فرمایید. مشاوره و مشورت های این گروه همواره رایگان بوده و در عین انتخاب بهترین ها، اوقات آسوده و بدون نگرانی را برای شما رقم میزند.
مراحل دریافت کارت بازرگانی چگونه است؟
- داشتن حداقل سن۲۳ سال تمام
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل
- فرم دال تکمیلی از سایت به همراه امضاء مدیرعامل، مهر شرکت و گواهی امضاء در دفتر اسنادرسمی
- روزنامه رسمی تاسیس و کلیه تغییرات شرکت تا این تاریخ/
- بعد از مراحل بالا باید اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی که به دست اداره ثبت شرکت ها رسیده باشد.
- اصل گواهی پلمپ دفاتر
سوالات متداول
1. حداقل مدرک تحصیلی برای کارت بازرگانی چیست؟
حداقل مدرکی که برای اخذ این کارت در نظر گرفته شده است داشتن دیپلم است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوران آربی تماس بگیرید.
2. هزینه دریافت کارت بازرگانی چقدر است؟
از آنجایی که هرساله هزینه ها متفاوت و رو به تغییر است نمیتوان به صورت دقیق گفت که هزینه کارت چقدر است با این حال برای عضویت سالانه مبلغی حدود 1.450.000 تومان تخمین زده شده است. بنابراین برای اطلاعات موثق و دقیق بهتر است قبل از هر عملی با افراد متخصص مشورت نمایید.
3. مدارک مورد نیاز برای تمدید کارت بازرگانی چیست؟
- ارائه اصل کارت بازرگانی که تاریخ اعتبار آن گذشته است.
- اگر دارای دیپلم نباشید، میتوانید از تبصره 3 سال فعالیت استفاده کنید.
- اسکن و آپلود عکس پرسنلی با وضوح، کیفیت و حجم مناسب
- اخذ تاییدیه تحصیلی به صورت آنلاین
سخن آخر
همانطور که در طی متن گفته شد، کارت بازرگانی مجوزی خواهد بود که به شما اجازه انجام تجارتهای برون مرزی را داده و در انواع مختلفی وجود دارد که هر یک مناسب کسب و کار خاصی خواهد بود. برای دریافت، باید به نوع کارت دریافتی دقت شود. چرا که شرایط و مدارکی که برای دریافت هر نوع لازم است، با سایر کارتها ممکن است متفاوت باشد. همچنین این کارت مزایایی دارد که از جمله آن میتوان به ارتقاء پرستیژ و اعتبار تجاری اشاره کرد.
در ضمن کارت بازرگانی در دورههای سالانه نیاز به تمدید برای ادامه استفاده دارد. بدینجهت باید با ارائه مدارک خود به اتاق بازرگانی مراجعه کنید. در کل میتوان گفت کارت بازرگانی کلیدی است که دربهای تجارت برون مرزی را به روی شما باز کرده و به شما اجازه صادرات و واردات در میان کشورهای خارجی را میدهد.