واردات و ترخیص کامیون از گمرک + تعرفه گمرکی

واردات و ترخیص کامیون از گمرک

حمل و نقل محموله های گمرکی در جهت صادرات و واردات به سه روش دریایی، هوایی و زمینی انجام می‌شود. از مهم ترین بخش های رد و بدل شدن کالاها می‌توان به قسمت جابجایی آن ها اشاره کرد که با وسایل نقلیه مربوطه آن ها را تا مقصد حمل می‌کنند. یکی از این راه های حمل و نقل، حمل و نقل زمینی است که توسط کانتینر و کامیون ها انجام می‌شود. ترخیص کامیون از گمرک یکی از مهم ترین فرایندها محسوب می‌شود زیرا همه روزه با استفاده از کامیون ها برای حمل و نقل جاده ای و تعداد بالایی محموله ها باز هم کمبود کامیون احساس می‌شود از این رو برای حل این مسئله واردات آن ها را بالا برده اند تا ضمن افزایش سرعت حمل و نقل از دیگر مراحل پیچیده و سخت جابه جایی بکاهند. واردات کامیون باعث ورود جدیدترین تکنولوژی این خودروها به کشور شده که در کاهش هزینه‌ها و سهولت در حمل و نقل، نقش به سزایی دارد. برای ادامه مطالب و چگونگی واردات کامیون و ترخیص آن با آربی همراه باشید.

کامیون چیست؟

کامیون که در انگلیسی به آن truck نیز گفته می‌شود از وسایل نقلیه باری به حساب می‌آید که بخش بارگیر آن دارای کشنده متصل است. از این وسیله به عنوان حمل و نقل کالا و مواد سنگین و تعداد بالا استفاده می‌شود. که به انواع کامیون خاور، کامیون 911، کامیون تک (محور)، کامیون جفت (محور) دسته بندی می‌شوند.

نکات مهم در رابطه با واردات کامیون‌های سه سال کارکرد

واردات کامیون‌های سه سال کارکرد

 

به خاطر وجود بعضی از کامیون ها و واردات آن ها، خودروها انحصاری شده و افزایش چند برابری قیمت رخ داده است و کارشناسان معتقدند که باید در انتخاب این گروه های واردکننده تجدیدنظر کرد و حتی سازمان راهداری و حمل نقل جاده ای اعلام کرده است هیچ گونه مسئولیتی در قبال تحویل کامیون توسط واردکننده به خریدار را ندارد. با تمام مواردی که گفته شد به خاطر بعضی شکست ها در ایده ها و طرح های مختلف تنها یکی از آن طرح ها که نوسازی ناوگان عمومی کشور بود، واردات کامیون‌های سه سال کارکرد کره‌ای، ژاپنی و اروپایی به طور جدی پیگیری شد و همچنان ادامه دارد. هرچه سن ناوگان عمومی بالا برود، فرسوده تر می‌شود و وجود فرسودگی باعث خسارات فراوان و جبران ناپذیری به اقتصاد کشور می‌گردد. ناوگان های چینی که توسط شرکت های خودروسازی وارد کشور شده اند با داشتن تکنولوژی قدیمی اروپا همچنان به مشغول به کار هستند و از طرفی دیگر وجود کامیون‌های بی‌کیفیت چینی را که به کشور وارد شده به ناچار باید بپذیریم. برای جلوگیری از ضررکرد و هزینه های اضافی همان بهتر است از کامیون اروپایی استفاد شود. همچنین سن وسایل نقلیه در کشور بسیار بالا است و فرسوده شدن آن ها منجر به اتفاقا زیر است:

  • میزان مصرف سوخت افزایش می‌یابد.
  • آلایندگی این وسایل بسیار زیاد است.
  • برای تعمیر قطعات کامیون‌های قدیمی باید هزینه‌های بالایی پرداخت کرد.
  • احتمال وقوع تصادفات جاده‌ای بسیار زیاد است.

شرایط کامیون‌های وارداتی چیست؟

واردات کامیون

 

مهم ترین مرحله ای که در ترخیص کامیون باید به آن توجه کرد اخذ کد ساتا می‌باشد. شخص واردکننده باید ارز خارجی که می‌خواهد با آن کامیون وارد کند را به نهاد دولتی ارائه دهد و مدارک معتبر جهت اثبات منشا آن را به بانک نیز نشان دهد. در سال 1400 حدود 6500 دستگاه کامیون از گمرک ترخیص شده است که برای آزادسازی این محموله ها باید تمامی هزینه های تعرفه گمرکی، مالیات، انبار گمرک و سود بازرگانی پرداخته شود و هزینه‌های گمرک با توجه به نوع کارایی، وزن، قیمت و دیگر مشخصات کامیون متفاوت است. حال به شرایط کامیون های وارداتی می‌پردازیم:

  • در وهله اول اولویت با کامیون های 18 تن و بالاتر است.
  • تمامی کامیون ها باید دارای خدمات پس از فروش باشند.
  • نباید بیشتر از سه سال از زمان ساخت آن ها گذشته باشد.
  • کامیون‌­ها باید از نظر ایمنی و کیفیت ، همچنین آلایندگی­‌های محیط زیست، مورد تایید سازمان های مربوطه باشند.
  • خودروها می‌­توانند کشنده یا باری باشند.
  • کامیون‌­های وارداتی باید ساخت کشورهای اروپایی، ژاپن یا کره جنوبی باشند.
  • کامیون‌­ها باید شرایط و استانداردهای لازم برای حمل و نقل بین ­المللی و ورود به کشورهای اروپایی را داشته باشند.

کامیون های اسقاطی دارای چه شرایطی هستند؟

هنگامی که یک دستگاه کامیون جدید وارد می‌شود باید یکی از کامیون های قبل که دارای حداقل 25 سال کارکرد است اسقاط شود. ظرفیت کمیون های اسقاط حدود سه تن کمتر از دستگاه های وارد شده جدید است. همچنین در زمانی که کامیون اسقاط شناخته شده است باید در بخش حمل و نقل عمومی دارای معاینه فنی معتبر و کارکرد فعال باشد. پس از طی کردن مراحل بالا نوبت به تایید سازمان راه اداری و حمل و نقل جاده ای می‌رسد که به ازای هر کامیون اسقاطی، سودی برابر با 25 درصد از آن توسط گمرک کسر می‌گردد.

مدارک و اسناد لازم جهت ترخیص کامیون از گمرک

مدارک و اسنادی که برای روند گمرکی بسیار ضروری هستند به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • مدارک مرتبط به کامیون

  1. ترخیصیه
  2. قبض انبار
  3. بارنامه: شامل تعداد و علامت کالا، تعداد کانتینر، ناخالصی های کالا و بسته ها
  4. پروفرما (مشخصات کالا)
  5. فهرست عدل بندی
  6. گواهی مبدا
  7. ثبت سفارش بازرگانی
  8. بیمه نامه
  9. گواهینامه استاندارد
  10. مجوزهای قانونی
  11. گواهی بازرسی
  • مدارک مربوط به صاحب وسیله نقلیه

  1. کارت بازرگانی
  2. اصل کارت ملی
  3. کپی از تمامی صفحات کارت بازرگانی
  4. کپی کارت ملی
  • مدارک مربوط به نماینده صاحب کالا

  1. اصل و کپی کارت ملی
  2. اصل وکالت نامه محضری
  3. معرفی نامه
  4. دفترچه بیمه

هزینه ترخیص کامیون از گمرک

ترخیص کالا به خاطر داشتن مراحل پیچیده ای که دارد بسیار حائز اهمیت است. همانطور که انجام آن ها طبق قوانین مهم است اطلاع و آگاهی راجع به مراحل آن نیز بسیار اهمیت دارد. هزینه ترخیص کالا از گمرک یکی از موارد مهمی است که هر تاجر و بازرگانی به آن می‌پردازد و با دانستن و داشتن اطلاعات می‌تواند از عهده این فرایند پچیده برآید. اما در مقابل شخصی که بدون آگاهی وارد این فرایند می‌شود بی شک علاوه بر پرداخت هزینه های اضافی دچار اتلاف وقت بسیار طولانی می‌شود. دولت برای کامیون های با بالای سه سال کارکرد کد تعرفه ای با شماره ردیف 87012000 در نظر گرفته است که تمامی تاجران و واردکنندگان برای دریافت مجوزهای ضروری و ترخیص کامیون به این کد نیاز دارند. برای استعلام هزینه های ترخیص کالا می‌توانید به آربی مراجعه کنید و از خدمات ویژه آن بهره مند شوید.

 

سخن پایانی

وسایل حمل و نقل از گذشته تا به حال مهم ترین بخش زندگی انسان ها به حساب می‌آمدند زیرا با وجود آن ها کارها سریعتر انجام می‌شد و کالاها و خود افراد ایمنی بیشتری داشتند. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش وسایل نقلیه بسیاری از کارها در تعداد بالا و سرعت بیشتری انجام شدند. برای مثال وجود کامیون‌ها در ظرفیت های بالا باعث شده تعداد محموله های بیشتری جا به جا گردند و صرفه جویی در زمان و هزینه رخ دهد. گروه تجاری آربی با داشتن نیروی متخصص و ماهر با سابقه درخشان همواره در تلاش است بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهد که در عین سلامتی و ایمنی کالا، سرعت را افزایش دهد و از زیان های مالی بکاهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

۰۲۱۸۷۷۰۰۷۶۲