گمرک دارای مراحل بسیار زیادی است که تمامی آن ها طبق قوانین تعریف شدهای رو به جلو حرکت میکنند. تشریفات گمرکی از مهم ترین بخش های گمرک است که هرکالا طبق شرایط خاص باید آن ها را بگذراند تا به مرحله تحویل برسد. یکی دیگر از بخش های کوچک اما بسیار مهم شماره کوتاژ است که در قسمت اقدام به ترخیص باید ارائه شود. کالاها پس از حمل و نقل و ورود به گمرک در مرحله ترخیص با این شماره ثبت میگردند. برای ادامه مطالب با آربی همراه باشید.
شماره کوتاژ چیست؟
شماره کوتاژ یک کد هشت رقمی است که هدف از طراحی آن اظهار کالاهای گمرکی است. کالاها وقتی وارد گمرک میشوند به عنوان کالای صادراتی و وارداتی در سیستم ثبت میشوند و این ثبت شدن به معنای شناسایی کالا میباشد که در زمان بررسی تمامی مشخصات آن توسط مامور چک میشود تا کالایی که در اظهارنامه ثبت شده است با کالای ترخیص شده از گمرک همخوانی داشته باشد.
ترخیص کالا از گمرک چگونه است؟
معنای لغوی ترخیص به معنای آزادسازی میباشد حال اگر در گمرک استفاده شود به معنای آزادسازی کالاها و تحویل آن به صاحب کالا تلقی میشود. تمامی کالاها بعد از ورود به گمرک و طی کردن مراحل مربوطه در بخش ترخیص قرار میگیرند. تا زمانی که این روند طی شود و کالا به مقصد برسد در انبارهای بزرگ گمرک نگهداری میشوند. ترخیص کالا از گمرک نیازمند افراد متخصص است زیرا با پیچیدگی هایی که دارد برای افراد ناشی پیچیده تر خواهد شد و ممکن است متحمل پرداخت هزینه های اضافه شوند و میزان نگهداری کالاها در انبار چندین ماه به طول انجامد. به همین خاطر وجود شخص ترخیص کار که به عنوان نماینده از سمت شرکت تجاری معرفی میشود، الزامی است و سرعت این روند را افزایش خواهد داد.
جهت اطلاعات کامل از ترخیص به صفحه ” ترخیص کالا از گمرک ” مراجعه کنید.
کاربردهای شماره کوتاژ چیست؟
با وجود آن میشود، تمامی مراحل ترخیص را پیگیری کرد.
پیگیری مجوز ها تا زمان حمل و خروج کالا با این شماره امکان پذیر است.
از ابتدای رسیدن کالا به گمرک تا لحظه ترخیص آن وجود شماره کوتاژ ضروری است.
چگونگی ثبت شماره کوتاژ
پس از این که اظهارنامه شما ثبت شد شماره کوتاژ صادر میشود و با وارد کردن آن میتوان حتی به شماره سریال کالا دست پیدا کرد و اطلاعاتی مانند نوع بسته بندی و نوع حمل و نقل را مشاهده کرد. تمامی این اطلاعات در سایت EPL ثبت میشوند یک کد هشت رقمی به شما تعلق میگیرد. کوتاژی که برای کالای وارداتی صادر شود کوتاژ وارداتی و کوتاژ کالای صادراتی را کوتاژ صادراتی گویند.
شماره کوتاژ دارای چه نام هایی است؟
بعد از انجام واردات کالا و ورود محموله ها به گمرک، نوبت به روند ترخیص میرسد و در سیستم EPL ثبت میشوند، پس از آن با عنوان شماره کوتاژ، سریال اظهارنامه یا شماره نقل قول و سریال کوتاژ معرفی میشود.
هزینه ترخیص کالا از گمرک
هزینه ترخیص کالا از گمرک براساس شاخص هایی نظیر حقوق ورودی کالا، سود بازرگانی، انبارداری، تعداد مجوزهای مورد نیاز برای واردات کالا، هزینه کارت بازرگانی، هزینه ثبت سفارش، دستمزد ترخیص کالا، تعرفه گمرکی، عوارض گمرکی، ارزش سیف کالا محاسبه میشود. تمامی شاخص هایی که گفته شد براساس نوع کالا دارای هزینه های متفاوتی میباشند و بر این اساس برای پیش بردن مراحل باید طبق قوانین پرداخت شوند. شما میتوانید برای کاهش تمامی هزینه های و جلوگیری از پرداخت هزینه های اضافی از آربی کمک بگیرید و از مشاوران این گروه تجاری به صورت رایگان راهنمایی بگیرید.
مدارک مورد نیاز برای تنظیم اظهار نامه
بعد از تنظیم اظهارنامه هزینه ای براساس نوع کالا تجاری و بازرگانی اخذ میگردد و این میزان توسط شخص صاحب کالا پرداخت میشود. تمامی مدارک ذیل برای تنظیم اظهارنامه الزامی است:
- کارت بازرگانی
- بارنامه
- بیمه نامه
- ترخیصیه
- گواهی خرید کالا
- فاکتور های خرید و فروش
- مجوز های ثبت سفارش
- سایر مجوز های مورد نیاز کالا
سخن آخر
اداره گمرک به عنوان دنیایی از مراحل و تشریفات شناخته شده که هر بخش به تنهایی دارای زیرمجموعه هایی میباشد. کالاها برای صادرات و وادرات باید از تمامی از مراحل عبور کنند تا بتوانند صادر یا وارد شوند و حتی به ترخیص برسند. بنابراین برای ثبت کالاها در سیستم و شناسایی آسان آنها توسط مامورین و اطلاع از محتوی آن ها نیازمند شماره سریال هستیم. وجود شماره کوتاژ این نگرانی ها را از بین برده است و با ثبت در سایت epl یک کالای رسمی عنوان میشود. گروه تجاری آربی با داشتن سابقه درخشان همواره خدمات ویژه ای را به مشتریان خود ارائه میدهد.