لیست کالاهای مجاز وارداتی به ایران 1403

لیست کالاهای مجاز وارداتی به ایران 1403

تصور کنید نیازمند وسیله ای هستید که خود نمی‌توانید آن را بسازید و تهیه کنید. بنابراین به فکر خرید آن از مراکز مربوطه می‌افتید. در فضای بزرگتر کالاها و محصولاتی که در کشور تولید نمی‌شوند از طریق واردات نیاز به آن ها رفع می‌شود. چرا؟ چون اگر کشور مربوطه بخواهد نیروی کافی انسانی، مواد اولیه و تجهیزات مورد نظر را تهیه کند بودجه بسیاری را باید برای آن کالا صرف کند که اصلا به صرفه نیست و ممکن است مواد اولیه آن محموله در کشور موجود نباشد. از این رو واردات و صادرات بهترین گزینه برای پیشرفت کشور و جلوگیری از هزینه های بیهوده است. واردات کالا به کشور باعث رشد و رونق اقتصادی می‌‌شود که علاوه بر جلو بردن به لحاظ پیشرفت کلی، باعث تامین نیازهای جامعه می‌شود. هر کشور قوانین خاص خود را دارد به این منظور که برخی کالاها ممکن است برای یک کشور ممنوع و برای دیگری مجاز باشد از این رو قبل اقدام به این فرایند از شرایط آن اطلاع کسب کنید. در ادامه به معرفی کالاهای مجاز وارداتی به ایران می‌پردازیم. با آربی همراه باشید.

واردات کالا چیست؟

نحوه واردات کالا

به کالاهایی که در یک کشور دیگر تولید می‌شوند و از راه‌های تجاری به کشورهای دیگر می‌روند فرایند واردات کالا گفته می‌شود. این روند به علت نبود امکانات برای تولید آن محصول و یا کمبود بودجه کافی کشور صورت می‌گیرد.

جزییات کامل را در صفحه ” واردات کالا ” بخوانید.

انواع کالاهای وارداتی طبق قوانین کشور ایران

1.مشروط: کالای خاص به کالایی گفته می‌شود که در زمان و شرایط خاصی ممکن است ممنوع گردد. این کالا به تنهایی خارج از عرف و ممنوع نیست اما در برخی موارد  برای حمایت از تولیدات داخلی کشور و رخ دادن شرایط غیر منتظره امکان توقف واردات برخی محموله ها هست که برای ورود و خروج آن ها نیاز به کسب مجوز از سمت وزارت صمت می‌باشد.

2.مجاز: کالاهایی که در دسته کالای مجاز قرار می‌گیرند بسیار سودمند برای تامین نیازهای جامعه و پیشرفت اقتصادی هستند. این کالاها هیچگونه منع گمرکی ندارند و همواره صادرات و وادرات آن ها آزاد است.

3.ممنوع: کالاهایی که با عنوان ممنوع معرفی می‌شوند کاملا ورود و خروج آن ها غیرمجاز است. تجارت این کالاها پیگرد قانونی دارد و اشخاص مربوطه مجرم شناخته می‌شوند. برخی از این کالاها مانند مواد مخدر، سلاح و مشروبات الکلی در لیست کالاهای ممنوعه وارداتی قرار می‌گیرند.

لیست کالاهای مجاز وارداتی سال 1403

لیست کالاهای مجاز وارداتی سال 1402

 

  • محصولات دارویی و بهداشتی (البته داروها و محصولاتی بهداشتی که در ایران مشابه آن ها موجود است ورود آن ها به ایران ممنوع است)
  • صنایع ماشین سازی (انواع کوره، ماشین ابزار، پکیچ، آسانسور برقی، پمپ و شیر آلات، راکتور و دیگ بخار، تجهیزات آبزی پروری، مرغداری و کشتارگاه، تجهیزات گلخانه ای، مخازن و برج ها، سازه های فلزی، مبدل های حرارتی، تجهیزات نیروگاه های برق، ماشین انتقال مواد)
  • سایر تجهیزات فلزی و تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، انواع لوله و اتصالات فلزی
  • صنایع حمل و نقل و خودرو (خودرو های سنگین، خودرو های سبک، موتور سیکلت، دوچرخه، صنایع راهسازی و معدنی، صنایع هوایی، ریلی، دریایی، خودرو هایی با کاربد های مختلف مانند: ماشین آتش نشانی، تانکر و…)
  • صنایع برق و الکترونیک (برق، تجهیزات الکترونیک، تجهیزات پزشکی، تجهیزات مخابراتی)
  • صنایع فلزی و لوازم خانگی (سرب و روی، گندله، آهن اسفنجی، محصولات مس، فولاد خام، آلومنیوم)(لوازم خانگی)
  • صنایع نساجی (پارچه، چادر مشکی، پرچم،ر نایلون، انواع چرم، انواع کفش، پتو، موکت، فرش ماشینی، پارچه از نوع پنبه و الیاف مصنوعی، پارچه پشمی و فاستونی،گونی)

چرا واردات بعضی از کالاها ممنوع می‌باشد؟

  • سیاست‌گذاری‌های اقتصادی
  • تجارتی کشور توسط دولت و مجلس تعیین می‌شود.
  • هرگاه عاملی امنیت، ثبات، آرمان‌ها و یا اهداف جامعه را تهدید کند باید با آن مقابله شود. این برخورد می‌تواند در سطوحی مانند مقابله با ورود برخی از کالاها باشد.
  • ممنوعیت به دلایل شرعی و عرفی
  • ممنوعیت به دلایل امنیتی
  • ممنوعیت به دلایل کیفیتی

تفاوت کالاهای ممنوع و مشروط

همانطور که قبل گفته شد کالای ممنوع اصلا حق ورود به کشور را ندارد ولی کالای مشروط ممکن است با ارائه مجوزات خاص بتواند وارد گردد. اگرچه هردو این بخش ها می‌توانند ممنوع و غیرمجاز باشند. در کالاهای مشروط، بسته به شرایط زمانی ‌می‌توان اجازه تجارت کالا را دریافت کرد.

نمونه‌ای از کالاهای مشروط، ممنوع، مجاز در صادرات

  • کالاهای ممنوع: گندم، آرد گندم، گوشت قرمز
  • کالاهای مشروط: دارو، شیرخشک اطفال، بنزین، میلگرد
  • کالاهای مجاز: زعفران، شیر، پسته، باطری خودرو

آربی واردکننده انواع کالاها برای سهولت کار مشتریان

گروه تجاری آربی با سال ها سابقه و تجربه در امور تجاری توانسته است مشتریان بسیاری را به خود جذب کند. این شرکت قبل از هر اقدامی شما را در جریان روند مربوطه قرار می‌دهد و شما را از ضررکرد مالی و معطلی و صرف زمان باز می‌دارد. توجه داشته باشید قوانین گمرکی و کشوری هرساله رو به تغییر است و به روزرسانی می‌شود بنابراین شما باید از هزینه های کالاها و روند آن برای واردات و حتی ممنوع و مجاز بودن آن استعلام بگیرید. با این کار با جدیت بهتری می‌توانید عمل کنید و از ضررهای احتمالی جلوگیری کنید. آربی همواره به صورت 24 ساعته در خدمت مشتریان است و شما می‌توانید برای دریافت راهنمایی می‌توانید با شماره مربوطه تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

۰۲۱۸۷۷۰۰۷۶۲