اینکوترمز چیست؟ هر آنچه که باید از آن بدانید

اینکوترمز چیست؟ هر آنچه که باید از آن بدانید

اینکوترمز که یک اصطلاح تجاری 3 کلمه ای است و مخفف کلمات International Commercial Terms می‌باشد مشمول یک مجموعه تعریف شده است به این منظور که به دست بازرگانی بین المللی در رابطه با قوانین تجاری منتشر می‌شود. اصطلاح اینکوترمز برای معاملات تجاری و تراکنش ها استفاده می‌شود و از سمت دادگاه‌ها، وکلای بین المللی و نمایندگان تجاری تشویق می‌شود. اصول و قوانین اینکوترمز با اهداف بسیاری اعم از انتقال ساده وظایف، تحویل کالاها و ریسک های حمل و نقل بین‌المللی و هزینه ها سر و کار دارد. برای ادامه مطالب با آربی همراه باشید.

قواعد اینکوترمز

قواعد اینکوترمز

 

اصولی که برای اینکوترمز در سراسر دنیا تعیین شده است توسط دولت ها، فعالان تجاری و مقامات قضایی به عنوان پر استفاده ترین ها شناخته شده است. معمولا آن ها با کاهش یا حذف برخی از ابهامات توانسته اند به واسطه زبان های گوناگون این مورد را در کشورها زیادی اضافه کنند. به همین خاطر باید بدانید که در قراردادهای فروش بین المللی اغلب از اینکوترمز استفاده می‌شود. اولین سندی که از اصطلاحات تجاری بین‌المللی منتشر شده است در سال 1923 بوده و اولین سندی که با عنوان اینکوترمز منتشر شده مربوط به سال 1936 است. به طور کلی قواعد اینکوترمز شامل مباحث زیر می‌شوند:

  • حدود مسئولیت طرفین را تعیین می‌کند.
  • هزینه‌های هر دو طرف قرارداد را تعیین می‌کند.
  • ریسک‌های محتمل تجاری موجود بین خریدار و فروشنده را مشخص می‌نماید.
  • از بروز اختلافات ناشی از تفسیر نادرست اصطلاحات بکار رفته در قراردادهای تجاری جلوگیری می‌نمایند.
  • در واقع قواعد اینکوترمز وارد رشته‌های مختلفی از بازرگانی از قبیل حمل کالا، ترخیص کالا، صادرات، واردات، تعیین مسئولیت پرداخت و تعیین ریسک حمل و نقل کالا در مراحل مختلف انتقال کالا شده‌اند.

اصطلاحات تعریف شده در اینکوترمز

به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم بندی می‌شود:

  1. اصطلاحات اینکوترمز مناسب برای انواع روش‌های حمل
  2. اصطلاحات اینکوترمز مناسب باربری دریایی و کشتیرانی

مهم‌ترین مفاهیم اصطلاح اینکوترمز

مهم‌ترین مفاهیم اصطلاح اینکوترمز

 

  1. delivery: این کلمه که به معنای تحویل می‌باشد. در معاملات خطراتی مانند آسیب کالا و از بین رفتن آن ها به خریدار منتقل می‌شود.
  2. free: در این بخش فروشنده تعهد می‌دهد که می‌تواند کالاها را به نقطه ای برساند که حمل و نقل و ترخیص کالا در آنجا انجام شود.
  3. arrival: این واژه نیز به معنای تحویل است که در هزینه حمل در این نقطه پرداخت می‌شود.
  4. carrier: هر فردی که در معامله یا قرارداد وظیفه حمل و نقل با قطار، هوا و دریا، جاده و رودخانه یا ترکیبی از این روش ها را متعهد شود.
  5. terminal: ترمینال اغلب به محیط هایی گفته می‌شود که مانند پارکینگ، گاراژ و ترمینال بار جاده‌ای، هوایی یا ریلی هستند.
  6. Freight Forwarder: شرکتی که قرارداد باربری بسته یا در آن مشارکت می‌کند.
  7. To clear for export: دریافت گواهی ترخیص صادراتی بار و گرفتن جواز صادرات.

مزایای قوانین اینکوترمز

قوانین اینکوترمز دارای 11 شرط اصلی و تعدادی شرط فرعی هستند که برای واضح بودن قوانین موجود بین خریداران و فروشندگان تنظیم می‌شود. با وجود این قوانین تفسیر نادرست از سمت هر دو طرف به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده است. یکی از مهم ترین مزیت هایی که اینکوترمز دارد، پاسخگو بودن به تمامی سوالات در زمینه های مختلف به خصوص حمل و نقل ، ترابری و هزینه ها است. از دیگر مزایای قوانین اینکوترمز می‌توان به مشخص کردن معامله ای که موظف است قرارداد حمل کالا یا ارائه پوشش بیمه بار را صحیح انجام دهد اشاره کرد.

محدودیت های موجود در اینکوترمز

  •  عدم اشاره به مبلغ پرداخت شده و یا روش‌های پرداخت مورد استفاده در معاملات
  • عدم صرف نظر کردن از قوانین رسمی و اجباری
  • عدم اشاره کردن به انتقال مالکیت کالاها، نقض قراردادها و مسئولیت محصول (به عبارت دیگر، عدم اشاره به نوع مالکیت)
  • نمی‌توان این اصطلاحات را به جای قرارداد رسمی بین دو طرف قرارداد بکار برد.
  • مسئولیت بیمه کالا در هیچ‌یک از اصطلاحات اینکوترمز به جز گروه C مشخص نشده است. در نتیجه، طرفین قرارداد حتماً باید به صورت جداگانه به این موضوع پرداخت شود.

کارایی قوانین موجود اینکوترمز

در وهله اول باید از تمامی قوانین اینکوترمز اطلاع کسب کنید و پس از آن در تمامی قراردادهای صادرات و واردات این قوانین یکسان هستند و رعایت آن ها یک امر ضروری است. پس از آن با استفاده از قاعده CIF به طور دقیق و واضح دو طرف قرارداد مشخص می‌گردد. از مهم ترین نکات مشخص کردن عنوان محیط یا بندری است که کالا به آن جا تحویل داده می‌شود.

 

حرف آخر

همانطور که گفته شد اینکوترمز یک مجموعه است که تمامی قواعد و روش های مربوط به تجارت، صادرات و وادرات کالا را در خود جا داده و توسط اتاق بازرگانی بین المللی تنظیم می‌گردد. این اصطلاح همواره در دست به روز رسانی است و تمامی جنبه های آن توسط اشخاص خاص و متخصص بررسی می‌گردد. گروه تجاری آربی با داشتن سابقه درخشان در انجام تمامی روش های گمرکی و مرتبط به آن توانسته است همه روزه افراد بسیاری را به خود جذب کند. شما بهتر است قبل از انجام هر اقدامی از شرایط و نحوه انجام آن اطلاع کسب کنید. وجود متخصصان آربی باعث شده است که نگرانی ها درباره این موضوع بسیار کاهش پیدا کند و از بین برود. باید بدانید که برخی از این اصطلاحات پرکاربرد در بخش های حمل و نقل هستند و از طرفی دیگر ممکن است برخی از این اصطلاحات در زمینه‌های تخصصی حمل و نقل کاربرد داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

۰۲۱۸۷۷۰۰۷۶۲