یکی دیگر از موارد مهم گمرکی بخش ترخیص کالا است. این فرایند باید در بهترین شکل خود طی شود برای مثال ترخیص کالا به منظور آزادسازی کالا از گمرک و رسیدن آن به دست صاحب خود است و از طرفی دیگر دارای مراحل پیچیده ای است که تنها افراد متخصص میتوانند آن را انجام دهند در غیر این صورت زمان بسیاری صرف نگهداری کالا در انبار میشود و هزینه های اضافه ای باید پرداخت گردد. از این رو ما به شما پته گمرکی را معرفی میکنیم. پته گمرکی یکی از سریع ترین روش ها برای ترخیص کالا است البته توجه داشته باشید کالای موردنظر نباید تجاری باشد. پته ها به دو دسته مسافری و تولیدی تقسیم میشوند و روند متفاوتی از یکدیگر دارند برای ادامه مطالب با آربی همراه باشید.
پته گمرکی چیست؟
به سندی که برای خروج کالا بدون ثبت سفارش نیاز است پته گمرکی گفته میشود. در زمانی که کالا برای مصارف کارخانه ها و موسسات باشد و به لحاظ تعداد و ارزش تجاری تلقی نگردد میتوان آن را به عنوان یک پته گمرکی ترخیص کرد. پته از سریع ترین راه حل ها برای ترخیص محموله ها میباشد که بعد از اخذ قبض های انبار و طی کردن مراحل لازم مانند مجوزهای ضرروی و تشریفات ظرف یک روز کاری به مشتری تحویل داده میشود. برای کالاهایی اعم از مسافری با یک سقف مالی تعیین شده (زیر 2 هزار دلار)، بارنامه ای به منظور خروج کالا از گمرک صادر میشود، به آن پته گمرکی میگویند.
بیشتر بدانید: ” آشنایی با پروفرما یا پیش فاکتور proforma invoice و نحوه اخذ آن “
کالاهای مرتبط با پته گمرکی
اگر گمرک تشخصی دهد که کالای مربوطه جنبه تجاری ندارد، پته غیرتجاری صادر میکند و بعد از دریافت و ارائه مجوزهای ضروری، مجوز ترخیص صادر میشود. بعد در این زمان باید بدانید کالا نیاز به ثبت سفارش ندارد و از لحاظ زمانی، روند آن به سرعت طی میشود. در ادامه باید بدانید کالاهایی که مسافری معرفی شوند نیاز به کارت بازرگانی ندارند.
- لوازم شخصی
- اشیایی مانند جواهرات شخصی
- اشیاء قابل حمل از جمله دوربین عکاسی و فیلم برداری با مقدار متناسب فیلم و نوار و…
- پروژکتور فیلم یا اسلاید
- دوربین چشمی
- آلات موسیقی
- ضبط و پخش به همراه نوار و لوح فشرده
- گیرنده رادیویی
- تلویزیون
- ماشین تحریر
- ماشین حساب
- رایانه شخصی
- کالسکه بچه
- صندلی چرخ دار
- لوازم و تجهیزات ورزشی
- تلفن همراه
- جعبه وسایل کمک های اولیه
- تجهیزات پزشکی قابل حمل مورد نیاز مسافر
- قایق پارویی
بیشتر بدانید : ” منظور از کالای متروکه و علت متروکه شدن آن چیست؟ “
تشریفات گمرکی چیست؟
گمرک همواره دارای قوانین و مقرراتی است که برای طی شدن هر فرایندی باید این امور اولیه طی شوند. برخی از امور تشریفات گمرکی به شرح ذیل است:
- تحویل و اظهار اسناد از قبیل فاکتور، پکینگ لیست، مانیفست، بارنامه و گواهی بهداشت.
- ارزیابی و کنترل کالا
- تعیین ماهیت یا استاندارد اجباری
- راهداری
- تایید نهایی کارشناس
- هزینه حقوق ورودی
- پرداخت
- صدور
- کنترل نهایی درب خروج و اخذ مجوز بارگیری کالا و صدور بیجک خروج کالا از گمرک.
- ارزیابی
- بارگیری
چه کالاهایی به امانات پستی گمرک وارد میشوند؟
- هدیه و سوغاتی برای اشخاص حقیقی
- لوازم مربوط به کالاهای مسافری
- نمونه کالا برای واحدهای تحقیقاتی
چه کالاهایی پته گمرکی می شوند؟
کالاهایی که از نظر تعداد و ارزش جنبه تجاری نداشته باشند در بخش واحدهای تولیدی مصرف میگردند و با تشخیص گمرک به عنوان پته گمرکی معرفی و ترخیص میگردند. از طرفی دیگر ترخیص کالاهای مسافری دارای سقف مالی است. و کالاهایی که دارای ارزش کمتر از هزار دلار هستند برای اشخاص عادی به دو قانون تجاری نبودن و ممنوع نبودن و برای شرکت های دانش بنیان و تولیدی تا سقف دو هزار دلار بدون نیاز به کارت بازرگانی مجاز به ترخیص هستند. از مهم ترین بخش هایی که باید به آن توجه کنید امنیت کامل کالا است که صحیح و سالم به دست صاحب خود برسد به همین خاطر، وجود ترخیص کار از دیگر موارد پرکاربرد است که شرکت آربی این نگرانی را با مشاوره های خود برای شما برطرف میکند.
مزایای پته گمرکی
- پته نیاز به ثبت سفارش ندارد.
- روند سریع ترخیص کالا
اسناد ترخیص گمرکی
1.برگه سبز: برگه سبز نوعی پروانه یا مجوز ورود برای کالای تجاری است.
2.پته گمرکی: پته گمرکی به عنوان یک مجوز ترخیص برای کالاهای غیرتجاری است.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد پته گمرکی نیاز به ثبت سفارش ندارد و کالاهایی که غیرتجاری و مسافری باشند میتوانند به عنوان پته گمرکی به آسانی ترخیص شوند. این فرایند یکی از فرایندهای پرسرعت گمرک است برای این که بتوانید این روند پر سرعتی داشته باشید باید از فرد آگاه و متخصص یاری بگیرید. گروه تجاری آربی تنها شرکتی است که توانسته است محبوبیت بسیاری در بین رقبای خود به دست آورد و خدمات ویژه ای را به مشتریان خود ارائه دهد.