اگر بخواهید به عنوان یک تاجر خوب عمل کنید و همواره سودآوری های خوبی نیز داشته باشید؛ باید بدانید که این روند یک پروسه طولانی است. چرا؟ تجارت ریسک های بسیاری دارد و از همه مهم تر تجربیات در این راه مهمترین بخش مرتبط به آن است و از طرفی دیگر آگاهی بر مسائل گمرکی خود دنیای وسیعی به حساب میآید. واردات کالا و ترخیص آن یکی از فرایندهای گمرکی به حساب میآیند که هر تاجری باید از آن ها به طور دقیق اطلاع داشته باشد و یا با استخدام ترخیص کار به عنوان نماینده کالاهای خود را به او بسپارد. حال نوبت به یکی دیگر از محموله های وارداتی پرکاربرد میرسد که استفاده از آن در کشور بسیار است. ایروسیانات یکی از ترکیب های شیمیایی آلی است که در رده پلی اورتان ها وارد بازار میشود و حاوی گروه های (R−N=C=O) است ؛ که در ادامه به آن میپردازیم.
ایزوسیانات چیست؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، ایزوسیانات یک ترکیب شیمیایی آلی به حساب میآید که از گروه (R−N=C=O) تشکیل شده است. کاشف آن شخصی به نام Wurtz در سال 1848 بوده است. این گروه با ترکیبات دیگر میتواند ماده های بسیاری را تولید کند. پلی ایزوسیانات و دی ایزوسیانات از خانواده ترکیبات شیمیایی هستند که دارای وزن مولکولی پایین میباشند و از سوی دیگر واکنش پذیری آن ها بالا است.
قدرت های ایزوسیانات؟! شاید با خود بگویید قدرت ایزوسیانات یعنی چه؟ در این قسمت باید بگوییم این ماده دارای طیف وسیعی از واکنش های شیمیایی میباشد که میتوانند با هم ترکیبات بسیاری را تشکیل دهند. برای مثال آمینها، الکلها، مرکاپتانها، آب، کربوکسیلیک اسید از دسته ترکیباتی هستند که با خود نیز واکنش میدهند و میتوان آن ها را به فرم های دیمرها (اوردتیونها) و تریمرها (ایزوسیانوراتها) پلیمریزه کرد.
روشهای تولید ایزوسیانات
یکی از رایج ترین روش های سنتز ایزوسیانات روش فسژن است که لاتین آن (Phosgene Route) میباشد و توسط شخصی به نام Hentschel در سال 1884 ابداع شد. کنترل این روش بسیار خطرناک است به همین خاطر از روش های دیگری نیز مانند فسژن فیری برای سنتز استفاده میکنند. چگونه؟ سنتز با نیتروبنزن شروع به کار میکند و پس از آن اتیل یورتان به صورت مستقیم از مونوکسید کربن و اتانول تشکیل شده و توسط کربونیلاسیون دیمره میشود و در آخر با حرارت دیدن اورتان ها به الکل یا ایزوسیانات تجزیه میشوند. نحوه تولید ایزوسیانات به شرح ذیل است:
- تشکیل کلرید کاربامیک
- حذف دو مولکول اسید کلریدریک
کاربردهای ایزوسیانات
ایزوسیانات به عنوان یک ماده اولیه عمل میکند که جز محصولات پلی یورتان به حساب میآید. برخی از مشاغلی که از این ماده استفاده میکنند اعم از رنگ آمیزی و تولید فوم و مواد شیمیایی، فوم پلی یورتان، مواد عایق، پوششهای سطحی، مبلمان، پوششهای کف، تشک زیر فرش، مواد بسته بندی، کفش، ساخت محصولات پلی اورتان، پارچههای چند لایه، صندلیهای اتومبیل، لاستیک پلی اورتان و چسبها میباشند.
از دیگر کاربردهای این ماده در زمینه های فوم های پلی یورتان، ترموپلاستیک و الیاف اسپندکس، رنگ های پلی اورتانی میتوان اشاره کرد.
باید بدانید که پلی یورتان ها بخش قابل توجهی از ایزوسیانات هستند یعنی مهم ترین بخش از مصارف این ماده به حساب میآید. برخی دیگر از محصولاتی که با این ماده واکنش میدهند:
- اوره (Urea)
- یورتان (Urethane)
- آمین (Amine)
- آلوفانات (Allophonate)
- بیورت (Biuret)
- آمید (Amide)
- نایلون (Nylon)
انواع ایزوسیانات برای واردات
- پرکاربردترین ترکیبات در این مبحث دی ایزوسیانات هستند که خود به دو دسته ایزوسیانات و پلی ایزوسیانات تقسیم میشوند. از پرمصرف ترین دی ایزوسیاناتهای آروماتیک میتوان به TDI و MDI اشاره کرد.
- نوع بعدی دی فنیل متان دی ایزوسیانا (MDI) است که از مواد اولیه آنیلین و فرمالدئید تشکیل میشود .
- آنلین
- نیتراتاسیون بنزن
مراحل واردات ایزوسیانات
مراحل واردات ایزوسیانات و ترخیص آن تقریبا مشابه با دیگر کالاها است اما هزینه ها و مجوزات آن متغیر است. بنابراین برای شروع این فرایند اگر قبلا واردات و ترخیص انجام داده اید نیاز نیست تمامی مراحل را مرور کنید فقط اطلاع از هزینه ها و مجوزات و مدارک لازم کافی است. در ادامه به مراحل واردات کالایی مانند ایزوسیانات میپردازیم:
- مرحله اول: فرایند اظهارنامه در تمامی کشورها امری رایج است که برای ثبت سفارش کالا در وهله اول باید پر گردد. این اظهارنامه دارای مشخصاتی مانند قبض انبار، بارنامه، بیمه نامه، مدارک خرید و فروش کالا، کارت بازرگانی، پروفروما، اینویس، مجوزات مربوطه الزامی میباشد که برای عبور کالا و بررسی آن بسیار حائز اهمیت است.
- مرحله دوم: بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که لیست ایزوسیانات های موجود و لازم را استعلام بگیرید. به این منظور که ببینید کدام مدل ها تقاضای بیشتری دارند و از سودآوری بهتری برخوردار هستند.
- مرحله سوم: قوانین کشورها ممکن است سالانه تغییر کند و بخشنامه های جدیدی صادر شود از این رو یک تاجر با تجربه یا شرکت تجاری متخصص متوجه میشود که باید خود را در زمینه قوانین به روز رسانی کند. توجه داشته باشید به هیچ وجه خودتان بدون آگاهی وارد این فرایند نشوید. کار را به کاردان بسپارید! دیگر نگران امور مرتبط به آن نباشید.
- مرحله چهارم: هر دو کشور دارای کنوانسیونی هستند که در آن عضو میباشند و با همین عضویت میتوانند کالاهای مورد نیاز خود را صادر یا وارد کنند.
بهترین شرکت واردات و ترخیص ایزوسیانات
شرکت های تجاری در سراسر کشور فرایند واردات و ترخیص را برای مشتریان خود انجام میدهند اما تنها، شرکتی میتواند بهترین خدمات را ارائه دهد که از آغاز مسیر تا پایان همراه شما باشد و یا به عنوان نماینده تمامی امور را به دست گیرد و مسئولیت پذیر و متعهد به کار باشد و کالای شما را در ایمنی کامل و سلامت تحویل دهد. واردات ایزوسیانات به روش های مختلف ممکن است انجام شود و نوع حمل و نقل به صورت های دریایی، زمینی و هوایی انجام میشوند که بیشتر از راه دریایی برای واردات استفاده میشود راه های دیگر در صورت امکان به سرعت فرایند مورد نظر بستگی دارد. پس از واردات نوبت به ترخیص کالا میرسد.
ترخیص ایزوسیانات از گمرک
کالاها بعد از ورود به کشور درون انبارهای گمرک نگهداری میشوند تا زمان آزادسازی آن ها برسد. ایزوسیانات ها براساس نوع کالا، تعداد، اهمیت نگهداری و… تقسیم بندی میشوند. این پروسه بسیار پیچیده است به طوری که هر گونه اشتباه در آن باعث میشود که هزینه های بیشتری را متحمل شوید. ترخیص کار ماهر با داشتن کارت بازرگانی که نماد اعتبار او میباشد کالای شما را در سریعترین زمان تحویل میدهد.
سخن آخر
فعالیت های اقتصادی برای هر دو کشور مفید هستند به طوری که باعث میشوند در یک راستا پیشرفت کنند و رونق اقتصادی عالی داشته باشند. این رد و بدل شدن کالاها باعث شده که نیازهای جامعه تا حد بسیار زیادی رفع شود و امکانات رفاهی نیاز افزایش یابد. ایزوسیانات یکی دیگر از هزاران کالایی است که وجود آن بسیار مفید و پرکاربرد است. به همین خاطر توجه داشته باشید قبل از هر گونه انتخاب کالا یا نوع آن به هزینه ها و روند مربوطه دقت کنید. گروه تجاری آربی با ارائه خدمات ویژه توانسته است مشتریان بسیاری را به خود جلب کند. برای دریافت راهنمایی و استعلام قیمت ها با آربی در ارتباط باشید.