بیش بود یا کم اظهاری در امور گمرکی چیست؟

بیش بود یا کم اظهاری در امور گمرکی چیست؟

در سراسر کشور گمرک هایی وجود دارد دارد که هر کدام نسبت به منطقه ای که هستند عمل های مختلفی را انجام می‌دهند. این گمرکات دارای مراحل و سلسله مراتبی هستند که هر کدام قوانین و شرایط مربوط به خود را دارند. برای این که بتوانید از این قوانین اطلاع یابید باید به مراکز معتبر مراجعه کنید تا هر آنچه اطلاعات نیاز دارید در اختیار شما بگذارند. یکی از مبحث های مهم که بسیار حائز اهمیت است بیش بود در امور گمرکی است که جز تخلفات گمرکی به حساب می‌آید و توسط واردکنندگان اتفاق می‌افتد. می‌خواهید بدانید بیش بود چیست؟ برخلاف اسم پیچیده و سختی که دارد اما بسیار قابل درک است. بنابراین با آربی همراه باشید تا بهترین ها را از آن خود کنید.

بیش بود چیست؟

می‌توان گفت بیش بود یک تخلف است؛ چرا؟ این روند جز تخلفات گمرکی به حساب می‌آید که توسط برخی از تولیدکنندگان و واردکنندگان انجام می‌شود. متاسفانه این فرایند در زمینه واردات کالا انجام می‌شود. زمانی بیش بود رخ می‌دهد که صاحب کالا به منظور استفاده و بهره بردن از تفاوت نرخ ارز، ارزش کالاها وارداتی را خیلی بیشتر از عدد ثابت و تعیین شده اعلام کند برای این که بتواند ارز بیشتری دریافت کند. اغلب اوقات این روند زمانی انجام می‌شود که پای کالاهای با ارزش کمتر در میان باشد. این درست است که بیش اظهاری باعث افزایش هزینه های گمرک می‌شود اما با این ترفندها واردکنندگان می‌توانند ارز دولتی دریافت کنند. از طرفی دیگر با تمام این ها در زمان بررسی گمرک متوجه این موضوع می‌شود.

کم اظهاری چیست؟

کم اظهاری چیست؟

 

قیمت یک کالا در سامانه ارزش گذاری 5 دلار است و زمانی که شما آن کالا را 5 دلار خریده و 3 یا 4 دلار بفروشید کم اظهاری رخ داده است. اگرچه شما همان کالا را 3 دلار خریده باشید اما نمی‌توانید به همان قیمت بفروشید و طبق تعرفه تعیین شده باید عمل کنید. برای رفع این مسئله مدارک مرتبط و ضروری دریافت می‌شود و نسبت قیمت فاکتور باید عمل کنید.

بیش بود یا کم اظهاری؟

همانطور که قبل گفته شد تصور کنید هزینه و قیمت یک کالا تعیین شده است اما فرد ارزش کالا را بیشتر از حد تعیین شده اعلام می‌کند، این عمل در واقع با سند و مدرک تقلبی انجام می‌شود که در گمرک به عنوان یک تخلف در جهت پول شویی، تسهیلات مالی، خروج ارز و فریب بانک ها تلقی شده است. کم اظهاری دقیق برعکس بیش بود است.

چه مقدار بیش بود تخلف محسوب می‌شود؟

بیش بود برای کالاها باید بالای 10 درصد باشد تا در گمرک به عنوان تخلف سنجیده و بررسی گردد. این امر با سیستم های بانکی و تحلیل های گمرکی ثابت شده و متخلفان جریمه و مجازات خواهند شد.

دلایل اعلام بیش اظهاری

  • واردات کالا از کشورهای خارجی به وسیله سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی
  • ارائه تسهیلات بانکی
  • استفاده از حساب‌های ذخیره ارزی به صورت بلندمدت با بهره‌های کم
  • شرکت‌های سهامی عام و تعاونی اغلب از بیش بود استفاده می‌کنند.
  • تامین منابع مالی در جهت کالاهای قاچاق و ممنوعه از روند بیش اظهاری

اعتراض به بیش ‌بود و کم اظهاری ارزش

اعتراض به بیش ‌بود و کم اظهاری ارزش

 

افرادی که به عنوان واردکننده عمل می‌کنند می‌توانند با حکم گمرکی راجع به بیش اظهاری اعتراض کنند. اعتراض درباره بیش بود به این صورت است که به خاطر اختلافات صاحب کالا و گمرک در کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

توجه داشته باشید اگر اختلافات قبل از ترخیص کالا رخ دهد؛ صاحبان کالا موظف هستند که در بازه زمانی 30 روز اعتراض خود را ثبت کنند و اگر پس از ترخیص کالا متوجه این موضوع شده باشند باید به صورت قانونی اقدام نمایند.

پس از ثبت شدن اعتراض این گواهی به دادگاه عدالت ارجاع شده و در صورت صدور حکم نهایی برای بیش بود اعمال قانونی انجام می‌شود و سازمان تعزیرات تمام این امور را به عهده دارد.

لازم به ذکر است اگر می‌خواهید از تمام این مشکلات جلوگیری کنید در وهله اول به یک شرکت تجاری معتبر مراجعه کنید تا دیگر این مسائل سر راه شما قرار نگیرد. گروه تجاری آربی با داشتن افراد متخصص همواره برای حل کردن این موضوعات آمادگی کامل داشته و با دانش کامل شما را تا پایان مسیر همراهی می‌کند.

مراحل اعتراض به بیش اظهاری

  • بررسی و ثبت اطلاعات
  • کشف تخلف
  • رسیدگی در دفتر مربوطه
  • اعتراض به کمیسیون
  • تجدید نظر
  • دیوان عدالت اداری

قوانین گمرکی در رابطه با بیش بود

اگرچه آگاهی قبلی راجع به تمام این مسائل وظیفه شخص خریدار است اما گاهی اوقات از ریز کارها نمی‌توان اطلاع کسب کرد به همین خاطر باید کار را به کاردان سپرد. چگونه؟ مرحله اول مقایسه شرکت های تجاری و رضایت مشتریان از آن ها می‌باشد. پس از پیدا کردن بهترین شرکت با خدمات ویژه می‌توانید به آن مراجعه کنید و تمامی اهداف خود را با افراد متخصص و کاردان در میان بگذارید. آن ها به عنوان نماینده از سمت شما تمامی امور را به دست می‌گیرند و دیگر نیاز به وجود شما و نگرانی نیست. برخی از قوانین گمرکی که برای این مراحل در موضوع بیش بود نیاز دارید به شرح ذیل است:

1. توقف فعالیت در صورت بیش‌اظهاری

زمانی که تایید شود بیش بودی صورت گرفته و کارشناسان گمرک این موضوع را تایید کنند می‌توانند همان لحظه مراحله را متوقف کنند و اجازه ترخیص کالا ندهند تا زمانی که ارائه مدارک معتبر و بازبینی انجام شود کالاها در انبارهای گمرک باقی می‌مانند.

2. جریمه در صورت تایید بیش‌اظهاری

اگر کمیسیون مرتبط با تخلف ها بیش بود را تایید کند؛ صاحب کالا باید نسبت به میزان تخلف خود جریمه و ضررکرد پرداخت کند.

3. ثبت شکایت

صاحبان کالا اگر ثابت کند که بیش بودی وجود نداشته و در ترخیص کالا از سوی گمرک تاخیر وجود داشته است می‌تواند از گمرک شکایت کند.

سخن پایانی

تمامی مراحلی که در بالا گفته شد همگی برای آگاهی افرادی است که در این زمینه فعالیت می‌کنند و باید از همه مسیرهای پیش رو اطلاعات داشته باشند. بدون تحقیق قبلی نمی‌توان برای این فرایندها اقدام کرد زیرا با داشتن مراحل پیچیده و زیاد حتما باید دانش کافی وجود داشته باشد در غیر اینصورت متحمل ضررکردهای بیشتر و معطلی های زیاد می‌شوید. بیش اظهاری و کم اظهاری اگر از محدوده تعیین شده خارج شوند و این موضوع ثابت و تایید شود تخلف شمرده شده و مجازات خود را دارد. برای این که بتوانید کالای خود را در سلامت کامل دریافت کنید بهتر است یک شرکت را به عنوان نماینده از سمت خود قرار دهید. آربی همواره با داشتن رضایت بسیار و ارائه خدمات ویژه توانسته است کالاها را بدون معطلی از گمرک ترخیص کرده و با هزینه های مناسبی بهترین کیفیت را دسته بندی و عرضه بازار کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دریافت بروزترین اخبار بازرگانی

گروه تجاری آربی

x

۰۲۱۸۷۷۰۰۷۶۲